Rólunk

Ezen az oldalon bekamerázott madárfészkeket és etetőket találsz. Élőben figyelhetjük meg, hogy a különböző madárfajok hogy rakják le tojásaikat, majd hogy nevelik fel a fiókákat. A legizgalmasabb pillanatok természetesen költési szezonban láthatók, de a közvetítés télen sem szünetel, hiszen ilyenkor az odúkat éjszakai szálláshelyként használják madaraink. Télen madáretető kameráink is élőben közvetítenek.

2015. tavaszán indultunk egy Veszprémben kihelyezett B típusú odúval, melyben azóta is a "Gombóc"-ra keresztelt széncinege tojó költ.

Az évek alatt sikerült bővülnünk, így csatlakozott hozzánk Pest szomszédságából, Cinkeleső segítségével és közreműködésével “Bodza” cinke, valamint a szintén veszprémi érdekeltségű “Moha”, Áron és Livi gondoskodásával. Nekik ezúton is köszönjük. 2017-ben a szomszédos házban fészkelő légykapókra gondolva, egy C típusú odút is kihelyeztünk, melybe legnagyobb örömünkre beköltözött Zokni, a házi rozsdafarkú tojó és költött is. Az ő odúját télire átalakítjuk B típusra, így télen általában széncinege alszik benne éjszakánként.

Ma már számos megkeresést kapunk különféle odúk, fészkek megfigyelésével kapcsolatba, sajnos sok esetben vagy technikai vagy anyagi okok miatt ezek nem valósulnak meg, de azért vannak kivételek: Nagy álmunk volt egy kékcinegepár életének bemutatása, melyre úgy tűnik idén, 2019-ben sort tudunk keríteni, hiszen Mencshely közelében bekameráztunk egy "A" típusú odút, ahol tavaly kékcinkék költöttek. Szintén idén két magánszemély megkeresésének köszönhetően, egy macskabagoly és egy búbosbanka költést is figyelemmel kísérhetünk.

Na örömünkre szolgált, hogy idén a Gemenc Zrt. minket bízott meg a gemenci fekete gólya fészek élő közvetítésével.

Szeretnél egy odút vagy fészket bekamerázni, de nem tudod a módját? Keress minket nyugodtan, segítünk. :)

Kapcsolat