Rólunk

Ezen az oldalon bekamerázott madárfészkeket és etetőket találsz. Élőben figyelhetjük meg, hogy a különböző madárfajok hogy rakják le tojásaikat, majd hogy nevelik fel a fiókákat. A legizgalmasabb pillanatok természetesen költési szezonban láthatók, de a közvetítés télen sem szünetel, hiszen ilyenkor az odúkat éjszakai szálláshelyként használják madaraink. Télen madáretető kameráink is élőben közvetítenek.

2015. tavaszán indultunk egy Veszprémben kihelyezett B típusú odúval, melyben azóta is a "Gombóc"-ra keresztelt széncinege tojó költ. Téli időszakban pedig a kertünkben lévő madáretető követhető élőben.

Az évek alatt sikerült bővülnünk, így csatlakozott hozzánk Pest szomszédságából, Cinkeleső segítségével és közreműködésével Bodza cinke, valamint a szintén veszprémi érdekeltségű Moha, Áron és Livi gondoskodásával.
2017-ben a szomszédos házban fészkelő légykapókra gondolva, egy C típusú odút is kihelyeztünk, melybe legnagyobb örömünkre beköltözött "Zokni", a házi rozsdafarkú tojó és költött is. Az ő odúját télire átalakítjuk B típusra, így télen általában széncinege alszik benne éjszakánként.
2019 januárjától a királyréti hiúz háznál elhelyezett madáretető forgalmát is élőben követhetjük. 2019 tavaszától macskabagoly, kuvik és kék cinege odúból is közvetítünk, illetve egy örvös légykapó költés is követhettünk, sajnos csak addig, amíg egy pele ki nem rabolta a fészket. Ugyanebben az évben búbosbanka odút is bekameráztunk, de sajnos seregélyek zavarása miatt nem lett költés, reméljük majd 2020-ban lesz.
Nagy örömünkre szolgál, hogy 2019 óta a Gemenc Zrt. megbízásából mi közvetítünk a gemenci fekete gólya fészekből.

Számos megkeresést kapunk különféle odúk, fészkek megfigyelésével kapcsolatba, sajnos sok esetben vagy technikai vagy anyagi okok miatt ezek nem valósulnak meg.

Szeretnél egy odút vagy fészket bekamerázni, de nem tudod a módját? Keress minket nyugodtan, segítünk. :)

Kapcsolat